Spyke campus

Inzichten

Out of the Box: GeoGuessr, de kracht van user generated content

Wout Ectors — 19/02/2024

Content marketing kent vele gedaanten en komt regelmatig op onverwachte manieren tot uiting. Met deze nieuwe rubriek ‘Out of the box’ willen we de aandacht vestigen op de meest creatieve, unieke, al dan niet bewust ingezette vormen van content marketing. Een op Streetview gebaseerd spel dat geen cent hoeft uit te geven aan publiciteit, biedt ons een inspirerende eerste case.

Native advertising schaatst almaar beter op glad ijs

Wouter Temmerman — 13/12/2023

Kan je native advertising correct en kwaliteitsvol toepassen in sectoren die kritische en onafhankelijke journalistiek zeer hoog in het vaandel dragen? In drie voorbeelden leggen we uit hoe dat kan in domeinen zo fragiel als literatuur, wetenschap of sport.

Duurzaamheidscommunicatie: waarom het een opportuniteit is

Bart Lombaerts — 13/12/2023

Met Do Tell brengen onze Bart Lombaerts en zijn drie co-auteurs een boek over het belang van marketing en communicatie bij de duurzaamheidstransitie van bedrijven. Het maakt duidelijk dat bedrijven niet langer kunnen zwijgen over hun duurzaamheidsinspanningen (of het gebrek eraan). Gelukkig zijn er vooral voordelen aan verbonden voor wie het goed aanpakt.

Hoe maak je je content PR able?

Wout Ectors — 11/10/2023

Public relations kent vele definities, maar ook een steeds terugkerend basisingrediënt: straffe content. Om situaties te creëren waarin anderen over je merk spreken en het in jouw plaats in een goed daglicht plaatsen, is het belangrijk om de content die je via je owned media verspreidt – al dan niet vanzelf – te laten uitgroeien tot earned media content.

Je hoeft niet onderscheidend te zijn IN je content als je onderscheidend kan zijn MET je content

Bart Lombaerts — 10/10/2023

Een aha-erlebnis. Zo vat onze Head of Content Bart Lombaerts zijn trip naar Washington voor Content Marketing World samen. Hij had nog een aha-ervaring in het bijzonder, namelijk als het gaat om contentstrategie. En daar had Robert Rose wat mee te maken.

Onderschat nooit de kracht van een goed interview

Wouter Temmerman — 10/10/2023

Journalisten zijn meesters in het naar boven halen van inzichten en kennis die te lang verborgen zaten. Het wapen dat ze daarbij vaak hanteren, is een kritisch interview. Veelal naar aanleiding van een artikel, een video of een podcast, maar dat is een onderschatting van de mogelijkheden van een goed interview. Scherp interviewen verdient een veel ruimere rol binnen content marketing.

Angelique Trenson (IBM): “Connectie is mijn sleutelwoord binnen marketing”

Erlijn Mostinckx — 22/06/2023

“Marketing staat centraal binnen een organisatie. Daarom is het als marketeer enorm belangrijk om een connectie te maken met waar je bedrijf voor staat.” Het is duidelijk waar de prioriteit van Angelique Trenson, Marketing Lead bij IBM Northern, Central and Eastern Europe Consulting Marketing, ligt. In de nieuwe episode van onze podcast Revelations of a CMO hebben we het met Angelique over haar rol binnen IBM, de marketingaanpak van IBM, GDPR, data, marketing automation en nog veel meer.

Merken en journalistiek: maak niet enkel content met nieuwsjournalistiek

Wout Ectors — 13/06/2023

Wie journalistieke content marketing zegt, denkt in de eerste plaats aan de oervorm van journalistiek: nieuws. Los van concrete formats kent de journalistieke praktijk echter nog twee andere bestaansvormen, die óók erg interessant kunnen zijn voor merken. Maak kennis met lifestyle- en servicejournalistiek.