SPYKE Campus

Ontdek hier alles van de interne campus: Inzichten die wij vertellen op onze blog, verhalen die wij vertellen in de podcast, boeken die wij schreven en opleidingen die wij aanbieden om al onze kennis te delen.

Inzichten

Merken en journalistiek: maak niet enkel content met nieuwsjournalistiek

Wout Ectors — 13/06/2023

Wie journalistieke content marketing zegt, denkt in de eerste plaats aan de oervorm van journalistiek: nieuws. Los van concrete formats kent de journalistieke praktijk echter nog twee andere bestaansvormen, die óók erg interessant kunnen zijn voor merken. Maak kennis met lifestyle- en servicejournalistiek.

Fysieke content marketing: al aan een boek gedacht?

Bart Lombaerts — 27/03/2023

Content marketing is voor marketeers een digitaal gegeven. Maar als je er echt wil uitspringen, biedt ‘fysiek’ wel voordelen. Zoals een boek bijvoorbeeld. Onze Head of Content Bart Lombaerts vraagt zich af waarom zo weinig merken er zich aan wagen.

Maak je de beste content samen met de baas of met de medewerkers?

Wouter Temmerman — 15/03/2023

In elk bedrijf en elke organisatie zit heel wat goede content. Soms liggen de sterke verhalen voor het rapen, maar even vaak zitten ze diep verborgen in de hoofden van de medewerkers. Journalisten zijn bedreven in het naar boven halen van die verhalen. Of dat vervolgens goede content oplevert, hangt echter ook af van de manier waarop je het directieniveau bij het maken van content betrekt.