SPYKE Campus

Ontdek hier alles van de interne campus: Inzichten die wij vertellen op onze blog, verhalen die wij vertellen in de podcast, boeken die wij schreven en opleidingen die wij aanbieden om al onze kennis te delen.

Inzichten

Native advertising schaatst almaar beter op glad ijs

Wouter Temmerman — 13/12/2023

Kan je native advertising correct en kwaliteitsvol toepassen in sectoren die kritische en onafhankelijke journalistiek zeer hoog in het vaandel dragen? In drie voorbeelden leggen we uit hoe dat kan in domeinen zo fragiel als literatuur, wetenschap of sport.

Duurzaamheidscommunicatie: waarom het een opportuniteit is

Bart Lombaerts — 13/12/2023

Met Do Tell brengen onze Bart Lombaerts en zijn drie co-auteurs een boek over het belang van marketing en communicatie bij de duurzaamheidstransitie van bedrijven. Het maakt duidelijk dat bedrijven niet langer kunnen zwijgen over hun duurzaamheidsinspanningen (of het gebrek eraan). Gelukkig zijn er vooral voordelen aan verbonden voor wie het goed aanpakt.

Hoe maak je je content PR able?

Wout Ectors — 11/10/2023

Public relations kent vele definities, maar ook een steeds terugkerend basisingrediënt: straffe content. Om situaties te creëren waarin anderen over je merk spreken en het in jouw plaats in een goed daglicht plaatsen, is het belangrijk om de content die je via je owned media verspreidt – al dan niet vanzelf – te laten uitgroeien tot earned media content.