SPYKE Campus

Ontdek hier alles van de interne campus: Inzichten die wij vertellen op onze blog, verhalen die wij vertellen in de podcast, boeken die wij schreven en opleidingen die wij aanbieden om al onze kennis te delen.

Inzichten

SPYKIE van de maand: Bram Tack

— 07/03/2023

Om onze projecten tot een goed einde te brengen, kan ons interne team rekenen op de hulp van een aantal freelance experten die we liefdevol onze ‘SPYKIES’ noemen. Hun vaak onmisbare inbreng stelt ons in staat al onze missies tot in de perfectie te volbrengen. Deze maand kozen we voor fotograaf Bram Tack, waar wij heen gaan volgt hij met zijn camera.

Communiceren rond duurzaamheidsinspanningen: bedreiging of opportuniteit?

Bart Lombaerts — 16/02/2023

Walk the talk. Onontbeerlijk wanneer het gaat om duurzaamheidsclaims. Maar wist je ook dat het omgekeerde, namelijk talk the walk, minstens even belangrijk is? Vertel wat je doet. Dat verhaal bracht ik samen met Chris Van Gils (ContentMoon) tijdens de Masterclass Sustainable Communication die Roularta en AP Hogeschool eind januari organiseerden.

Wordt ChatGPT de move 37 van de journalistiek?

Wout Ectors — 02/02/2023

ChatGPT beroert de gemoederen: artificiële intelligentie is niet nieuw, maar nooit eerder kreeg het brede publiek een tool voorgeschoteld die zo goed is in het oprakelen van de gevraagde informatie en het genereren van – ogenschijnlijk – piekfijne teksten. Ook op redacties rijst daarom de vraag of het einde van de beroepsjournalist nabij is. Spoiler alert: nee, dat is niet het geval.