SPYKE Campus

Ontdek hier alles van de interne campus: Inzichten die wij vertellen op onze blog, verhalen die wij vertellen in de podcast, boeken die wij schreven en opleidingen die wij aanbieden om al onze kennis te delen.

Inzichten

Content marketing als katalysator van community marketing

Wout Ectors — 10/05/2024

De verbindende kracht van content marketing is groot. Erg groot zelfs, want een slimme contentmarketingstrategie speelt in op het perfect gedefinieerde snijpunt van de noden van de doelgroep en het aanbod van een merk of organisatie. En dus vindt wie inzet op community marketing in content marketing een geknipte versterkende techniek.

Out of the box: The New York Times toont de weg in data storytelling

Wouter Temmerman — 30/04/2024

Content marketing kent vele gedaanten en komt regelmatig op onverwachte manieren tot uiting. Voor onze rubriek ‘Out of the box’ vinden we ditmaal inspiratie bij een journalistiek instituut. The New York Times is al enkele jaren hét lichtende voorbeeld als het aankomt op data storytelling. Wat kunnen content marketeers daaruit leren?

Breng je jaarverslag tot leven met content marketing

Wouter Temmerman — 17/04/2024

Voor beursanalisten is het seizoen van de jaarverslagen een terugkerend hoogtepunt. Op vlak van content zijn jaarverslagen nog veel te vaak een mager beestje. Noem het een verplicht nummer, waar de échte doelgroep van je bedrijf zelden van wakker ligt … Kijken we met een journalistieke contentmarketingbril naar jaarverslaggeving, dan ontdekken we al snel de nodige opportuniteiten. Een artikel gelardeerd met inspiratie van Roularta en Moore.