SPYKE Campus

Ontdek hier alles van de interne campus: Inzichten die wij vertellen op onze blog, verhalen die wij vertellen in de podcast, boeken die wij schreven en opleidingen die wij aanbieden om al onze kennis te delen.

Inzichten

Maak je de beste content samen met de baas of met de medewerkers?

Wouter Temmerman — 15/03/2023

In elk bedrijf en elke organisatie zit heel wat goede content. Soms liggen de sterke verhalen voor het rapen, maar even vaak zitten ze diep verborgen in de hoofden van de medewerkers. Journalisten zijn bedreven in het naar boven halen van die verhalen. Of dat vervolgens goede content oplevert, hangt echter ook af van de manier waarop je het directieniveau bij het maken van content betrekt.

SPYKIE van de maand: Bram Tack

— 07/03/2023

Om onze projecten tot een goed einde te brengen, kan ons interne team rekenen op de hulp van een aantal freelance experten die we liefdevol onze ‘SPYKIES’ noemen. Hun vaak onmisbare inbreng stelt ons in staat al onze missies tot in de perfectie te volbrengen. Deze maand kozen we voor fotograaf Bram Tack, waar wij heen gaan volgt hij met zijn camera.

Communiceren rond duurzaamheidsinspanningen: bedreiging of opportuniteit?

Bart Lombaerts — 16/02/2023

Walk the talk. Onontbeerlijk wanneer het gaat om duurzaamheidsclaims. Maar wist je ook dat het omgekeerde, namelijk talk the walk, minstens even belangrijk is? Vertel wat je doet. Dat verhaal bracht ik samen met Chris Van Gils (ContentMoon) tijdens de Masterclass Sustainable Communication die Roularta en AP Hogeschool eind januari organiseerden.