Inzichten

Video: voor ieder bedrijf een format

Op internet is het al video’s wat de klok slaat. Van de gebruikte bandbreedte gaat inmiddels het gros naar videoconsumptie. Als bedrijf wil je mee. Maar hoe pak je het aan? We tonen je 5 mogelijke manieren.

1. De reportage

Wil je een bepaald topic of een nieuwe trend duiden, dan grijpen we vaak terug naar een blogpost of een whitepaper. Maar ook video kan een perfecte manier zijn. Gaat het om een tastbaar iets waarbij ook nog een of meerdere personen uitleg kunnen geven? Dan heb je de nodige ingrediënten en is de impact van je communicatie vaak veel groter met video.

Kijk maar eens wat een bezoek achter de schermen allemaal kan leren.

2. Het interview

Het is de oervorm om informatie over te brengen: het interview. Video biedt je hier het voordeel dat je met extra beelden ook heel wat context kan toevoegen.

3. De getuigenis

Jouw klanten of andere stakeholders hun ervaringen laten delen, is ook een vorm van interview. Maar de getuigenis is toch een specifiek format, dat we allemaal kennen. Het helpt bijvoorbeeld twijfelende prospecten te overhalen.

4. Het sfeerverslag

Video kan ook een belangrijk verlengstuk van een fysiek event zijn. Je kan er de belangrijkste lessen in samenvatten of puur de sfeer weergeven. Het grote voordeel? Elke deelnemer checkt of hij de video gehaald heeft… Kliks verzekerd!

 

5. The sky is the limit

Zie je het nog wat grootser? Dan kan je kiezen voor een documentaire of een ander long form format. Je krijgt er veel meer ruimte om een interessant verhaal te brengen (vergeet het fabeltje dat video enkel om korte items draait), maar de kostprijs ligt natuurlijk vele malen hoger. Onze tip: bekijk of het onderwerp van strategisch belang is voor je organisatie. Dan is het de kost vaak waard.

Op zoek naar meer inspiratie of geweldige cases?

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

    Native advertising: 5 tips voor een win-win-win

    Volgende inzicht