Headlines

Mediabestedingen pas in 2023 op niveau

Merchtem, 29 mei 2020. De mediabestedingen zullen in België pas in 2023 weer op het niveau van 2019 zitten. Deze voorspelling doet Gino Baeck (CEO van Group M) in een podcast in de reeks 1,5 Meter Sessies van contentmarketingbureau SPYKE en radio & music agency Studio Helsinki.

In de tweede podcast van de 1,5 Meter Sessies gaan SPYKE en Studio Helsinki dieper in op de impact van de coronacrisis op de mediasector. Die is immers groot. Bereik en abonnementen gingen in bepaalde media stevig omhoog, terwijl de advertentie-inkomsten crashten.

Peter Vandermeersch (Independent News & Media) en Gino Baeck (Group M) analyseren samen met interviewer Bart Lombaerts de afgelopen maanden, maar kijken ook naar wat er nog moet komen. Waar Peter Vandermeersch vooral hamert op het belang van vertrouwen en uniciteit om ook in de toekomst succesvolle media uit te bouwen, schetst Gino Baeck een realistisch, maar somber beeld van de advertentiemarkt de komende jaren. Volgens hem zullen de Belgische mediabestedingen pas in 2023 terug op het niveau van 2019 zitten. Ook schetst hij de toekomst van de afzonderlijke media.

Op zoek naar meer inspiratie of geweldige cases?

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!