Cases
Newsweek

Sterke journalistiek en creatieve lay-out maken een goede native

Native advertising is ‘the next step’ als het aankomt op het effectief gebruik van paid media. Een goed native advertising stuk schrijven én lay-outen is echter niet zo gemakkelijk als het lijkt. Noch in print, noch online.

Bedrijf

Media

Content type

Native advertising

Doelgroep

B2C, B2B

Newsweek is een gekende naam in magazineland. Net zoals vele anderen is het blad steeds op zoek naar vernieuwende mogelijkheden binnen paid media, naast de klassieke advertentie. De oplossing? Native advertising. Een manier om zowel een merk als een relevant verhaal aan bod te laten komen. Dit zowel in print als online, via de gelinkte businesssite Business AM.

Rabobank, MeetDistrict, Elia en Ineos. Ze passeerden ondertussen allemaal de revue. Toch was het voor elk stuk zoeken naar de juiste tone-of-voice en herbeginnen we voor elke missie  van een wit blad voor de lay-out. Maar uiteindelijk slagen we er elke keer weer in om verhalen om te zetten in een stuk dat de lezers van Newsweek weten te appreciëren én communicatiedoelstellingen voor de desbetreffende merken genereert.

Hoe zorgt MeetDistrict voor voldoende verse lucht in haar gebouwen?

Wat is de kracht van spaarders volgens Rabobank?

Hoe ver staat Elia in haar streven naar een meer duurzame toekomst?

Al deze stukken leverden een win-win-win situatie op. Extra inkomsten voor Newsweek / Business AM, relevante content voor de lezer en een connectie met heel wat consumenten voor de adverteerder.

De onepager voorbij

Ook voor de meer complexe native advertising artikels voor Newsweek deinsden we niet terug. Soms maakten we er hele dossiers van. In het mobiliteitsdossier schoven we aan tafel met zes specialisten/adverteerders onder leiding van Lisbeth Imbo en goten de zes visies samen tot een scherp artikel.

 

Voor het dossier ‘Wonen aan het water’ kozen we voor nog een andere aanpak. Daar vulden we een aantrekkelijk native advertising artikel aan met advertenties van de betrokken partners.

Op zoek naar meer inspiratie of geweldige cases?

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!