Cases
BAM

Congresmagazine van 1,68 meter!

Al 40 jaar organiseert de Belgian Association of Marketing (BAM) jaarlijks het Belgian Marketing Congress. Voor wie in december 2019 niet aanwezig kon zijn of wie het event volledig wilde herbeleven, ontwierpen we het BAM Congresmagazine. Dat was met zijn 1,68 meter meteen een van de ‘grootste’ magazines ooit gemaakt.

Bedrijf

Vereniging

Content type

Magazine

Doelgroep

B2B

Het BAM Marketing Congress is het jaarlijks hoogtepunt voor heel wat marketeers. Internationale keynotes, boeiende presentaties, de allernieuwste trends, … Begin december kan de marketeer zich twee dagen lang laven aan al het nieuws ‘in het wereldje’.

Alleen, wat erna? Een congres mag geen eindpunt zijn. Sinds enkele jaren maakt de Belgian Association of Marketing dan ook een magazine waarin het in januari terugblikt op het congres.

Elk jaar ziet dat er anders uit. In de editie van 2019 – die begin 2020 verscheen – kozen we voor een blik op de toekomst. ‘Hoe ziet het magazine van de toekomst eruit?’, vroegen we ons af.

Het resultaat is er een dat er op z’n minst opvallend uitziet. Openen is net als een cadeautje en wat daarna volgt zijn straffe interviews, opmerkelijke achtergrondinformatie, catchy rubrieken en QR-codes voor een multimediale ervaring. Het magazine heeft een grootte van 1,68 meter papier wanneer het volledig ontplooid wordt.

Een check leerde dat dat het niet om een Guinness World Record gaat, al werd de Spaanse recordhouder maar op 1 exemplaar gedrukt en dus niet op grote schaal verspreid zoals dit ‘1,68 magazine’, dat een oplage van 8.000 exemplaren kreeg.

Ook een jaar eerder kwam BAM al met een opvallend magazine. In samenwerking met Symeta kozen we toen voor een volledig gepersonaliseerd magazine. Van aanspreking, tot inhoud tot advertenties… een exemplaar was volledig op maat van de ontvanger ‘getuned’…

Op zoek naar meer inspiratie of geweldige cases?

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

    Whitepapers helpen werkgevers bij het nemen van de juiste beslissing

    Volgende project