Inzichten

SPYKIE van de maand: Tom Brillouet (Studio Helsinki)

Om onze projecten tot een goed einde te brengen, kan ons interne team rekenen op de hulp van een aantal freelance experts die we liefdevol onze ‘SPYKIES’ noemen. Hun vaak onmisbare inbreng stelt ons in staat al onze missies tot in de perfectie te volbrengen. Deze keer kozen we voor ons favoriete sound agency: Studio Helsinki. Maak kennis met Tom Brillouet.

Naam: Tom Brillouet

Wat doe je?  

Ik ben eigenaar en producer bij Studio Helsinki. Van A tot Z begeleid ik elke dag al onze audio projecten. Je hebt dus met mij te doen van je eerste contact tot de oplevering. En ondertussen doen we jullie verliefd worden op jullie eigen audio. Love at first sound dus.

Levensmotto: Change is constant, so adapt constantly.

De coolste activiteit die je al deed met/voor SPYKE?

Dat moet ons eerste event ooit geweest zijn: een podcast summit waar we 25 genodigden een hele dag mochten onderhouden en al onze kennis bijbrengen. En met resultaat, want meer dan 80% van de genodigden werkten sindsdien al samen voor een project met ons.

Hoe leerde je SPYKE kennen? 

Bart is een long time friend van in de beginjaren van mijn carrière in de reclamewereld. We waren samen lid van een groep jonge mensen die elkaar op regelmatige basis zag. Het was een bont allegaartje van disciplines en persoonlijkheden. En zoals dat gaat kom je elkaar vroeg of laat weer  tegen. In dit geval was dat meteen een mooie versmelting van onze beide bedrijven. Content en audio samenbrengen in podcastvorm.

Wat is je guilty pleasure?

Ik kan mezelf altijd plezier doen met uren naar YouTube te kijken. Wat mij betreft het beste TV kanaal ooit. Spectaculaire achtervolgingen, auto reviews, DIY reparaties van je laptop, ASMR-artiesten bekijken, nieuwe software plug-ins ontdekken, de duurste huizen ter wereld binnenstappen, top producer tips ‘n tricks meepikken in de beste audio studio’s ter wereld, … You name it, ik verslind het letterlijk uren aan één stuk.  Elke week weer.

Wat wou je worden als kind? 

In een ongedefinieerd beeld zou ik altijd iets met coole muziekinstrumenten doen en een sfeerbepaler met behulp van muziek zijn. Tot op de dag van vandaag kan ik zo opgaan in een juiste sfeer hoofdzakelijk bepaald door klank… Dus daarom dat ik nog steeds graag DJ ben op amateursniveau en een kamer VOL met synthesizers heb. Weliswaar professioneel vergaard maar het blijft evenzeer een speeltuin als een manier om elke maand mijn boterham mee te verdienen :-).

Waar zou je nu het liefst zijn? 

Wat ik ben, maar nog meer richting muziekcreatie en compositie. Ik ben geen grote muzikant, maar ik voel wel goed aan hoé ik een sfeer moet neerzetten. En me daar nog verder in vormen zou zalig zijn. Altijd bijleren dus…

Op zoek naar meer inspiratie of geweldige cases?

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

    Waarom nieuwsbrieven het meest onderschatte contentkanaal zijn

    Volgende inzicht