Cases
Coca-Cola

Social video doet bereik expo exploderen

Coca-Cola bestaat al meer dan 130 jaar. Voor een groot deel daarvan was het ook in België te verkrijgen. Ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van het merk in ons land konden bezoekers terecht in het lokale hoofdkwartier voor een groots opgezette expo. Video’s zorgden voor een boost van het bereik.

Bedrijf

Corporate

Content type

Video

Doelgroep

B2C

In 2019 bestond Coca-Cola 90 jaar in ons land. Het communicatieteam wilde van deze gelegenheid profiteren om de brand love te ondersteunen en de corporate relaties te versterken. Een groots opgezette expo in het hoofdkwartier werd ingeleid met een event waarop onder andere minister Maggie De Block en Willy Borsus, toenmalig minister-president van Wallonië, van de partij waren.

De expo kon zo’n 6.000 bezoekers ontvangen, maar Coca-Cola wilde dit bereik stevig verhogen door het topic ook online door te trekken. We maakten 7 video’s, stuk voor stuk gelinkt aan de verschillende thema’s van de expo. Zo maakte Pukkelpop-organisator Chokri Mahasinne de band tussen Coca-Cola en muziek duidelijk en vertelde Kristof Van Gansen hoe zijn overgrootoom Gustave na een bootreis uit de Verenigde Staten terugkwam met een licentie om de frisdrank te bottelen. Ook duurzaamheid, sport, eten, de toekomst en de aanwezigheid van de multinational in ons land kwamen aan bod.

De video’s werden op social media verspreid, onder andere om bezoekers naar de expo te lokken. Ze werden in totaal meer dan 775.000 keer bekeken en zorgden er zo voor dat het merk bij de Belg weer wat meer invulling kreeg. De footprint van Coca-Cola werd in de hoofden van de mensen weer wat groter…

Op zoek naar meer inspiratie of geweldige cases?

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

    KMO gaat van start met content en social media

    Volgende project