Blogpost.Spyke

Benieuwd naar de whitepapers van de 1,5 Meter Sessies?

The Decade of Action: dé documentaire over duurzaamheid

Het is een boodschap die stilaan bekend in de oren klinkt: we moeten dringend ons gedrag aanpassen als we willen dat we onze kleinkinderen een fijne en leefbare planeet achterlaten. Ook bedrijven hebben daarin een belangrijke rol te spelen. Het uitgangspunt van de documentaire die onze eigen Bart Lombaert en Wim Vermeulen (BUBKA) niet is ontgaan. Maak kennis met The Decade of Action.

De oorsprong van de documentaire heeft haar basis in 2015. In dat jaar deed de mensheid zichzelf een belofte en legde dit vast in een to-do lijst: het akkoord van Parijs. Het plan? De planeet redden, een einde maken aan armoede en een vreedzame wereld beginnen. 5 jaar later hebben we echter te kampen met een globale pandemie die niet enkel ons gezondheidssysteem maar ook onze economische groei op de rand van de afgrond laat balanceren…

In de komende 10 jaar is het aan ons om het verschil te maken. En iedereen heeft daar zijn bijdrage in. Ook bedrijven. Maar wat is hun specifieke rol hierin? Het antwoord van de producers is duidelijk: bedrijven moeten zichzelf heruitvinden en omtunen in meer duurzame bedrijven.

Een verhaal het vertellen waard. Daarom gingen Bart en Wim op zoek naar experts, wetenschappers en bedrijfsleiders die er wel degelijk iets over te vertellen hadden. En ze haalden wereldwijde toppers voor de camera. In de documentaire zullen onder meer Paul Polman (ex-CEO Unilever), Frans Timmermans (Executive Vice-President EU Commission), Ioannis Ioannou (Londen Business School), Gillian Tett (Financial Times), Therese Noorlander (Sustainability Director Europe The Coca-Cola Company) en Piet Colruyt (Impact Investor) aan bod komen. Allemaal hebben zij hun eigen visie op het duurzaamheidsverhaal.

Nog dit najaar gaat The Decade of Action in première.

Voor meer informatie kan je terecht op www.thedecadeofaction.com/blog. Daar kan je jezelf ook inschrijven voor de nieuwsbrief van (de inschrijvingsmodule vind je onderaan de pagina).